Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Placek po bytomsku

Składniki:
  • 50 dag mięsa wołowego
  • 10 średnich ziemniaków
  • 1 jajo
  • 5 łyżek mąki poznańskiej
  • 4 łyżki keczupu
  • 2 duże cebule
  • pieprz
  • sól
  • tłuszcz do smażenia
Mięso umyj, pokrój w kostkę i obsmaż na tłuszczu. Dodaj jedną posiekaną cebulę, keczup, pieprz i sól, podlej wodą i duś do miękkości.

Obierz ziemniaki i drugą cebulę, i zetrzyj na tarce. Dodaj jajko i mąkę, wszystko przypraw i dokładnie wymieszaj. Z otrzymanej masy usmaż jeden duży placek wielkości patelni.

Od razu po nałożeniu gulaszu na placek należy danie podać na stół.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...