Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Pizza z pieczarkami i ziołami

Składniki na 4 porcje:
  • 50 dag pieczarek
  • 4 łyżki oleju
  • 40 dag pomidorów w kawałkach (z puszki)
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 5 dag oliwek
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • porcja ciasta klasycznego
  • sól
  • pieprz
  • olej do formy
Przygotuj pieczarki: umyj je, pokrój w plasterki i podsmaż. Pomidory przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wyłóż ciastem natłuszczoną okrągłą formę. Na wierzchu ułóż pomidory i pieczarki. Całość obficie posyp serem.

Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 250°C.

Pizzę podawaj posypaną tymiankiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...