- 1 czubata szklanka mąki
- 2 dag drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 szklanki letniej wody
- 5 dag szynki
- po 20 zielonych i czarnych oliwek
- 1 jajo
- 1 łyżka mleka
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka przyprawy do pizzy
- jarzynka
- sól
- tłuszcz do formy
Następnie pokrój w słupki szynkę i czosnek i razem z oliwkami powgniataj je w ciasto. Polej je z wierzchu pozostałą oliwą i wstaw do nagrzanego piekarnika (200°C) na 20 minut. Po tym czasie na chwilę wyjmij, posmaruj jajem wymieszanym z mlekiem, przyprawą i solą, ponownie wstaw do piekarnika i zapiekać jeszcze około 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz