Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Pizza wrocławska

Składniki:
    ciasto:
  • 30 dag mąki
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki oleju
  • 2 dag drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • tłuszcz do wysmarowania formy
    wierzch:
  • 20 dag pieczarek
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dag mielonki
  • 15 dag żółtego sera gouda
  • tymianek
  • bazylia
  • jarzynka
Przygotuj ciasto drożdżowe, odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Teraz przygotuj pieczarki - oczyść je, opłucz, pokrój na plasterki, a na końcu podsmaż. Ciasto rozwałkuj i ułóż w wysmarowanej tłuszczem formie, po czym posmaruj koncentratem pomidorowym. Następnie ułóż na nim pokrojoną na cienkie plasterki mielonkę, pieczarki, dodaj jarzynkę, przyprawy i starty żółty ser. Odstaw na 20 minut.

Pizzę piecz w nagrzanym piekarniku około 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...