Składniki:ciasto: - 30 dag mąki
- 1 szklanka wody
- 2 łyżki oleju
- 2 dag drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- tłuszcz do wysmarowania formy
wierzch: - 20 dag pieczarek
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oleju
- 10 dag mielonki
- 15 dag żółtego sera gouda
- tymianek
- bazylia
- jarzynka
Przygotuj ciasto drożdżowe, odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Teraz przygotuj pieczarki - oczyść je, opłucz, pokrój na plasterki, a na końcu podsmaż. Ciasto rozwałkuj i ułóż w wysmarowanej tłuszczem formie, po czym posmaruj koncentratem pomidorowym. Następnie ułóż na nim pokrojoną na cienkie plasterki mielonkę, pieczarki, dodaj jarzynkę, przyprawy i starty żółty ser. Odstaw na 20 minut.
Pizzę piecz w nagrzanym piekarniku około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz