Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Pikantne bułki

Składniki:
  • 3-4 pomidory
  • 8 plasterków pieczeni wołowej
  • 1 ostra czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 szklanki jasnego piwa
  • 3 łyżki oleju
  • 4 bułki kajzerki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • listki sałaty
  • sól
Na początku przygotuj warzywa. Pomidory sparz, ostrożnie obierz i pokrój w ósemki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, posiekaj. Czosnek i cebule obierz, posiekaj.

Na patelni rozgrzej olej, włóż czosnek, cebulę i paprykę, całość duś 5 minut. Dodaj pomidory, wlej piwo, przypraw solą, duś jeszcze 15 minut bez przykrycia. Na koniec dodaj posiekaną natkę. Sos powinien być gęsty (w razie potrzeby lekko go odparuj). Bułki przekrój na pół, na każdej połówce połóż listek sałaty, na niej plasterek mięsa, a na wierzchu porcję uduszonych w piwie warzyw.

Bułki podawaj zaraz po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...