- 2 szklanki ugotowanego ryżu
- 80 dag filetów rybnych
- 50 dag papryki
- 50 dag pomidorów
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka mąki
- 1 szklanka śmietany
- 1 jajo
- 1 łyżka tartej bułki
- tłuszcz do formy
- sproszkowana papryka
- sól
- 1 łyżka posiekanego koperku
Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Układaj warstwami: ryż, pomidory, paprykę, rybę oprószoną mąką i mieloną papryką. Warstwę ryby przykryj ryżem. Na koniec potrawę polej śmietaną wymieszaną z jajem.
Całość zapiekaj w gorącym piekarniku 30-40 minut. Podawaj z zieloną sałatą przyprawioną oliwą i sokiem z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz