Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Piersi kurczaka w sosie curry

Składniki na 4 porcje:
  • 2 piersi kurczaka (ok. 60 dag)
  • 4 dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 kubeczki śmietany (minimum 22-proc.)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 płaskie łyżki przyprawy curry
Piersi kurczaka umyj, pokrój w dość dużą kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oliwie. Mięso wymieszaj z curry. Odstaw w chłodne miejsce na 10 minut. Do cebulki dodaj kurczaka, podsmaż. W razie potrzeby dodaj odrobinę wrzącej wody. Duś pod przykryciem około 20 minut. Śmietanę zahartuj sosem z mięsa i cebuli. Wlej na patelnię. Duś przez następne 10 minut.

Podawaj z ugotowanym na sypko ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...