Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Piersi kurczaka w piwie

Składniki na 4 porcje:
  • 2 piersi kurczaka
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 5 dag margaryny
  • 2 łyżeczki bułki tartej
  • sok i skórka otarta z cytryny
  • cukier
  • sól
Mięso podziel na porcje, umyj, osusz, natrzyj solą, po czym skrop sokiem z cytryny. Teraz posyp bułką tartą i odstaw na 2 godziny. Następnie zrumień na rozgrzanej margarynie, podlej piwem, dopraw do smaku cukrem.

Dodaj skórkę z cytryny, duś kilka minut, potem mięso wyjmij, a sos przetrzyj przez sitko. Włóż mięso ponownie i duś jeszcze 20 minut. Podawaj z ryżem oraz surówką z pora i ogórków kiszonych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...