- 40 dag piersi z kurczaka
- 20 dag ryżu
- 2 pory
- marynowana dynia (słoik 360 ml)
- 1 szklanka rosołu
- 15 dag kwaśnej śmietany
- 2 łyżeczki oleju
- 2 łyżeczki curry
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- biały pieprz
- sól
Na patelni rozgrzej olej, usmaż na nim paski mięsa na złocisty kolor, cały czas mieszając. Przypraw solą i pieprzem. Teraz przełóż do miseczki i odstaw w ciepłe miejsce.
Na tym samym tłuszczu podsmaż pory, oprósz je curry, podlej rosołem, wymieszaj i zagotuj. Dynię z zalewy osącz i dodaj do porów. Wlej mąkę ziemniaczaną wymieszaną ze śmietaną, całość zagotuj na małym ogniu. Dodaj mięso z miseczki, potem mocno podgrzej. Przypraw solą i pieprzem. Ryż starannie odcedź, przełóż do mięsa i delikatnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz