Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Pasta krabowa

Składniki na 6 porcji:
  • 2 opakowania twarożku wiejskiego
  • 1 puszka krabów
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki keczupu
  • sos tabasco
  • 1 łyżeczka sosu worcester
  • 2-3 małe pomidorki
  • kilka gałązek koperku
Czosnek posiekaj, utrzyj z solą, wymieszaj z serem, sokiem z cytryny, keczupem, sosem tabasco i worcester. Składniki te zmiksuj z mięsem krabów i wymieszaj ze szczypiorkiem. Teraz przełóż do salaterki, przykryj i wstaw na 2-3 godziny do lodówki.

Pastę z krabów podaje się mocno schłodzoną, a udekorować ją możesz koperkiem i ćwiartkami pomidorków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...