Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Papryka po toskańsku

Składniki:
  • 6 sztuk czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju sojowego lub oliwy
  • 30 dag mielonej wołowiny
  • biały pieprz
  • słodka papryka
  • 1 pęczek majeranku
  • 10 dag sera pleśniowego (gorgonzola, rokpol)
  • 3 dag orzeszków pinii lub pokrojonych w słupki migdałów
Paprykę umyj, od każdej odetnij wierzch. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Następnie mięso i cebulę podsmaż na oleju. Całość dopraw pieprzem, papryką i majerankiem, po czym wymieszaj z pokrojonym serem.

Przygotowaną masą nafaszeruj paprykę, posyp ją orzeszkami pinii i zapiekaj 10-15 minut w temperaturze 200°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...