Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Paluszki krabowe w cieście

Składniki na 4 porcje:
  • 25 dag paluszków krabowych
  • 2 jaja
  • 20 dag mąki pszennej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • olej
Szczypiorek opłucz i posiekaj. Czosnek obierz, a potem dokładnie rozetrzyj z solą. Mąkę pszenną przesiej, dodaj jajka, szczypiorek i czosnek, wlej mleko i zmiksuj na jednolite ciasto o konsystencji gęstej śmietany.

Paluszki krabowe pokrój na połówki, obtocz w mące ziemniaczanej, a potem zanurzaj w cieście. Kładź na rozgrzany olej, usmaż na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...