Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Owoce w melonie

Składniki na 6 porcji:
  • 1 duży melon
  • 60 dag owoców sezonowych (truskawki, maliny, morele, brzoskwinie, winogrona, jabłka)
  • 5 łyżek cukru
  • 1/2 cytryny lub kwasek cytrynowy
  • 2 kieliszki koniaku (60 ml)
Odkrój czubek melona o średnicy 10 cm i odłóż go do lodówki. Łyżeczką usuń pestki, a następnie delikatnie wydrąż owoc.

Miąższ pokrój na drobne kawałki, wymieszaj z owocami, cukrem, koniakiem i sokiem z cytryny, a potem wraz z wydrążonym melonem wstaw do lodówki na 4-5 godzin.

Przed podaniem włóż owoce do wydrążonego melona.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...