Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Orzechowe babeczki

Składniki na 12 porcji:
  • 3/4 kostki masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 3 jaja
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 1/4 szklanki mąki
  • 5 dag orzechów włoskich lub laskowych
Orzechy drobno posiekaj nożem (nie należy ich mleć w maszynce), a miękkie masło utrzyj z cukrem. W trakcie ucierania dodawaj po kolei jaja. Do powstałej masy przesiej mąkę z proszkiem i całość dokładnie wymieszaj.

Po dodaniu orzechów jeszcze raz całość wymieszaj. Porcje ciasta nakładaj do pergaminowych foremek, foremki ustawiaj na blasze i na 20 minut wstaw do piekarnika z grzaniem ustawionym na 210°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...