Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Oczy Lukki

Kanapka po berlińsku
    Składniki na 4 porcje:
  • 4 tosty z jasnego pieczywa
  • 25 dag mielonej wołowej polędwicy
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka sosu worcester
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka drobno posiekanej cebuli
  • 4 łyżki kawioru
  • 8 niewielkich krewetek
Dokładnie wymieszaj mieloną polędwicę z solą, pieprzem, sosem worcester i cebulą.

Każdy tost przekrój po przekątnej na dwa trójkąty, posmaruj je przygotowanym mięsem, udekoruj kawiorem i maleńką krewetką.

Kanapki poukładaj na wyłożonym sałatą półmisku i posyp zieloną pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...