Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Napoleonki bez pieczenia

Składniki:
  • 5 szklanek mleka
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 4 żółtka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 kostka masła lub margaryny
  • cukier lub aromat waniliowy
  • 2 paczki dużych niezbyt słonych krakersów
Cztery szklanki mleka zagotuj z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Pozostałe zimne mleko wymieszaj z budyniem, mąką oraz żółtkami i wlej do gotującego się mleka. Ciągle mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje. Połowę krakersów ułóż na blasze posmarowanej masłem, przykryj gorącym kremem i resztą krakersów.

Posyp cukrem pudrem i odstaw do ostygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...