Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Nadziewane pomidory

Składniki na 4 porcje:
  • 8 średniej wielkości twardych pomidorów
  • 10 dag bryndzy
  • 10 dag twarożku
  • 1 duża cebula
  • 1 mała puszka tuńczyka w oleju
  • 1/4 łyżeczki cukru
  • 1 pęczek koperku
  • sól
  • 1 łyżeczka pieprzu
Z umytych i osuszonych pomidorów zetnij wierzchy, a łyżeczką wydrąż miąższ. Wydrążone pomidory posyp solą i ustaw ściętą stroną do spodu, aby ściekł nadmiar soku.

Tuńczyka zmiksuj z bryndzą, twarożkiem, solą, pieprzem i cukrem na gładką, jednolitą masę, po czym dokładnie wymieszaj z drobniutko pokrojoną cebulą. Tym farszem nadziej pomidory, ułóż je na półmisku, przykryj folią i wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem udekoruj gałązkami koperku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...