- 4 żółtka
- 3/4 l śmietany kremówki
- 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
- 4 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki koniaku
- makaroniki:
- 125 g mielonych migdałów
- 2 białka
- 6 łyżek cukru pudru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 łyżka przecieru z jabłek
- sól
- kakao
Białka ubij na pianę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Wymieszaj z migdałami i przecierem jabłkowym. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i łyżką nakładaj małe porcje masy, dosyć daleko jedną od drugiej, aby się nie zlepiły. Piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 150°C. Ostudź.
Każdą porcję deseru udekoruj makaronikiem i łyżką bitej śmietany. Wierzch posyp kakao.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz