Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Mięsne kulki

Składniki:
  • 35 dag mielonej wieprzowiny
  • 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka świeżego lub pół łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 1 łyżka świeżego lub pół łyżki suszonego oregano
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia
Czosnek oczyść i przepuść przez praskę. W misce dokładnie wymieszaj mięso z winem, czosnkiem, ziołami, pieprzem i solą. Następnie przykryj, zostaw na godzinę w temperaturze pokojowej. Po tym czasie podziel mięso na 30 porcji, uformuj z nich kulki i usmaż na oliwie na złoty kolor (5-7 minut).

Mięsne kulki podawaj z dipami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...