Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Medaliony w warzywach

Składniki na 4 porcje:
  • 40 dag cielęciny bez kości (np. górka)
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 zielona papryka
  • 2 pomidory
  • 3-4 łyżki bulionu warzywnego (z kostki)
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sproszkowana ostra papryka
  • sól, pieprz
Paprykę umyj i - usunąwszy ziarenka - pokrój w krążki, a sparzone i obrane ze skórki pomidory - w cząstki. Obrany czosnek wyciśnij przez praskę. Obraną i posiekaną cebulę zeszklij na łyżce oleju, dołóż czosnek, koncentrat, paprykę i pomidory, a następnie wlej bulion i całość oprósz solą, pieprzem i papryką i duś pod przykryciem przez 10 minut.

Mięso umyj, pokrój w cienkie plastry, posól i posyp papryką. Na patelni rozgrzej resztę oleju i usmaż na nim kotlety po 3-4 minut z każdej strony. Następnie umieść je w rondlu z warzywami i podduś jeszcze przez 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...