- 2 szklanki mąki pszennej
- 20 dag masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 żółtka
- po 1 gotowej polewie z ciemnej i białej czekolady
- masa:
- 40 dag sera twarogowego trzykrotnie mielonego
- 2 jaja
- 3/4 szklanki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- sok z 1 cytryny
- do dekoracji:
- 3 łyżki pokrojonych w paski migdałów
Przygotuj masę serową: na początku oddziel żółtka od białek. Teraz utrzyj ser z cukrem, żółtkami, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Z białek ubij sztywną pianę i wymieszaj z serem.
Masę serową rozsmaruj na podpieczonym spodzie i piecz mazurek 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C. Obie polewy przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Upieczony mazurek polej ciemną polewą i udekoruj polewą białą oraz migdałami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz