Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Mazurek orzechowy na białkach

Składniki:
  • 10-11 białek
  • 25 dag cukru pudru
  • 25 dag zmielonych orzechów
  • 2 łyżki utartych biszkoptów
  • 1 laska wanilii
    polewa:
  • gotowa polewa czekoladowa i orzechowa
Przygotowanie mazurka zacznij od ubicia na sztywną pianę białek z cukrem pudrem. Do piany stopniowo dosypuj zmielone orzechy, delikatnie mieszaj. Następnie dodaj utarte biszkopty i drobno posiekaną wanilię, znów wymieszaj.

Masę przełóż na natłuszczoną i obsypaną mąką blachę i piecz w ciepłym piekarniku około 40 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu mazurek udekoruj polewą czekoladową i orzechową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...