Szukaj przepisów

środa, 11 lipca 2012

Marokańska zupa gulaszowa

Składniki:
  • 30 dag wołowiny lub baraniny bez kości
  • 20 dag grochu
  • 20 dag soczewicy
  • 3-4 szklanki rosołu wołowego (z kostki)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajo
  • 1 łyżka mąki
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
Groch i soczewicę namocz poprzedniego dnia. Mięso pokrój w kostkę, podsmaż na oleju i dodaj groch i soczewicę. Duś razem 20 minut, a następnie zalej rosołem i duś, aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec dopraw solą i pieprzem.

Mąkę wymieszaj z jajem na gładką masę i wlej do zupy cienkim strumyczkiem, zagotuj i zakwaś sokiem z cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...