Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Makrobiotyczny przysmak

Składniki:
  • 1 szklanka pęczaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • kilka łyżek startego żółtego sera
  • 1 łyżka kaparów
  • 2 pomidory
  • kilka liści zielonej sałaty
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz ziołowy
Kaszę zalej 3 szklankami zimnej wody i zagotuj. Gdy płyn wsiąknie, postaw ją na płytce i, mieszając co kilka minut, trzymaj pod przykryciem, aż kasza się rozklei.

Obrany i roztarty z solą (pół łyżeczki) czosnek przesmaż na oleju. Następnie dodaj go do kaszy razem z opłukanymi kaparami i żółtym serem. Przypraw ją jeszcze solą i pieprzem.

Sałatę wypłucz, porwij ją na kawałki, a umyte pomidory pokrój na cząstki. Kaszę wyłóż na salaterkę, udekoruj ją warzywami i posyp koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...