Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Makaron ze szparagami

Składniki:
  • 40 dag makaronu (najlepiej wstążki)
  • 75 dag zielonych szparagów
  • 1 mała puszka pomidorów w zalewie
  • 1 cebula
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 1/4 szklanki oliwy
  • pieprz
  • sól
Drobno posiekaną cebulę zeszklij na oliwie, dodaj pomidory z zalewą, bazylię i przyprawy. Gotuj na małym ogniu bez przykrycia 10-12 minut. Ugotowane i ostudzone szparagi pokrój na trzycentymetrowe kawałki. Główki odłóż. Dodaj szparagi do sosu. Ugotowany al dente (półmiękko) makaron wymieszaj z sosem, przełóż na ogrzany półmisek, posyp parmezanem i przybierz główkami szparagów. Oprósz posiekaną natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...