Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Makaron zapiekany z jajkami

Składniki:
  • 30 dag makaronu (np. kolanka)
  • sól
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 2 dag tłuszczu
  • 1/8 l śmietany (8 łyżek)
  • 1 żółtko
  • 4 dag ostrego sera żółtego
  • posiekany szczypiorek
Do ugotowanego makaronu dodaj obrane i pokrojone w kostkę jaja i tłuszcz. Całość wymieszaj, wyłóż na półmisek, zalej osoloną, rozmąconą z żółtkiem śmietaną, posyp startym serem i wstaw na kilka minut do piekarnika, aby ser się lekko zrumienił. Podawaj z surówką z pomidorów lub z innych warzyw albo z zieloną sałatą, a także przybierz jajkami i szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...