Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Makaron z pieczarkami

Składniki na 2 porcje:
  • 30 dag ugotowanego makaronu
  • 25 dag pieczarek
  • 2 łyżki oleju
  • 10 dag sera owczego lub mozzarelli
  • 4 pomidory
  • pęczek szczypiorku
  • cukier
  • sól
  • pieprz cayenne
Szczypiorek posiekaj, pieczarki oczyść, potem umyj i przekrój na pół. Teraz podsmaż je na oleju. Dodaj makaron i smaż 5-7 minut. Dopraw solą i pieprzem cayenne.

Pomidory sparz, obierz i pokrój na grube kawałki. Dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem cayenne. Następnie wymieszaj z makaronem. Ser pokrój w dość grubą kostkę i dodaj do makaronu. Przed podaniem danie posyp szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...