- 30 dag makaronu (łazanki, wstążki)
- mięso z 3-4 łbów ryby
- 3 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- 1 szklanka wywaru z łososia
- 1 szklanka startego żółtego sera
- 1 szklanka śmietany
- sok z cytryny
- sól
- pieprz, cukier
- 2-3 krople sosu worcester
Śmietanę dokładnie połącz z solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny, sosem worcester i startym serem. Całość wlej do sosu i podgrzewaj (nie gotuj!), ciągle mieszając. Do sosu włóż pokrojone na kawałki mięso.
Ugotowany w osolonym wrzątku i odcedzony makaron wyłóż na głęboki półmisek, wymieszaj z pozostałym masłem, a następnie - polej go aromatycznym, smakowitym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz