Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Makaron w sosie piwnym

Składniki:
  • 35 dag makaronu (najlepiej rurek)
  • 4 łyżki oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżka majeranku
  • pieprz
  • sól
Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na paseczki. Czosnek obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, włóż paprykę, koncentrat pomidorowy i czosnek, chwilę duś, mieszając. Następnie wlej piwo i całość duś 25 minut. Przypraw majerankiem, solą i pieprzem.

Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody, po czym odcedź. Wyłóż na ogrzany półmisek, polej sosem, wymieszaj i obficie posyp startym serem - podawaj natychmiast.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...