Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Kurczak z morelami

Składniki:
  • 1 kurczak
  • 50 dag moreli
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 kostki rosołu drobiowo-warzywnego
  • 1 porcja włoszczyzny
  • sól, cukier
Kurczaka umyj, podziel na części, natrzyj solą, potem obtocz w mące i obsmaż na maśle. Następnie przełóż go do garnka z obraną włoszczyzną, wlej 200 ml wody, wrzuć pół kostki rosołu drobiowo-warzywnego i duś 40 minut. Z garnka wyjmij warzywa, dodaj umyte, oczyszczone z pestek i pokrojone na pół morele i duś jeszcze 5-10 minut. Na koniec przypraw solą i cukrem. Sos możesz zagęścić mąką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...