Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Kurczak po indyjsku

Składniki:
  • 1 kurczak (ok.1 kg)
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 1 bułka kajzerka
  • 5 dag rodzynek
  • owoce z kompotu
  • curry
  • pieprz
  • sól
Kurczaka umyj, osącz, podziel na ćwiartki, po czym natrzyj solą, pieprzem i curry. Bułkę namocz w piwie. Porcje kurczaka obsmaż na maśle ze wszystkich stron, przełóż do rondla i duś pod przykryciem, polewając pozostałym piwem. Miękkie mięso wyjmij z rondla, a sos zagęść bułką, podgrzewając go i cały czas mieszając.

Gdy sos będzie gładki (bez grudek), włóż do niego ponownie kurczaka i namoczone wcześniej rodzynki, całość zagotuj. Teraz dodaj odmierzone masło.

Porcje kurczaka podawaj obłożone owocami i polane sosem, z ryżem ugotowanym na sypko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...