Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Kurczak w curry jogurtowym

Składniki:
  • 60 dag piersi kurczaka
  • 4 dymki
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 kubeczki jogurtu naturalnego 2-proc. (30 dag)
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 płaskie łyżki przyprawy curry
Dymkę umyj, oczyść, pokrój w piórka i podduś krótko na oliwie z rozgniecionym czosnkiem i koncentratem pomidorowym. Teraz zdejmij z ognia, zalej jogurtem i dodaj curry.

Mięso kurczaka umyj, pokrój w dość dużą kostkę i oczywiście wymieszaj z sosem jogurtowym. Teraz odstaw na 1 godzinę w chłodne miejsce, a następnie duś pod przykryciem mniej więcej 30 minut, w razie potrzeby podlewaj wodą.

Podawaj z ryżem i surówką warzywną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...