- 1/2 szklanki kaszy perłowej
- 25 dag serc kurzych
- 25 dag żołądków kurzych
- 2 marchewki
- 1 mała pietruszka
- 1 kawałek selera
- 2 cebule
- 4 ziemniaki
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 łyżka masła roślinnego
- kilka grzybków suszonych
- 8 orzechów włoskich
- natka pietruszki
Obrane warzywa pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a ziemniaki pokrój w większą kostkę. Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj. Gdy kasza i podroby będą prawie miękkie, wrzuć do zupy warzywa, ziemniaki, orzechy - wszystko gotuj jeszcze 10 minut.
Na koniec zabiel zupę śmietaną, dopraw do smaku pieprzem, solą.
Już w wazie lub talerzach posyp krupnik natką pietruszki - będzie wyglądała niezwykle apetycznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz