Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Krem z orzechów laskowych

Składniki na 5 porcji:
  • 10 dag zmielonych orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka sypkiej kawy rozpuszczalnej
  • 25 dag trzykrotnie mielonego twarogu
  • 4 łyżki cukru
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 1 torebka zagęstnika do śmietany
  • 1/4 szklanki rumu
    do dekoracji:
  • kilka orzechów laskowych
Zmielone orzechy wymieszaj z kawą, twarogiem i cukrem, a potem ze śmietaną ubitą z zagęstnikiem i doprawioną rumem. Krem włóż do szklanej salaterki, ozdób kilkoma orzechami i wstaw do lodówki.

Podawaj z kruchymi ciasteczkami, kawą lub gorącą czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...