Składniki na 4 porcje: - 2 szklanki jogurtu naturalnego
- 2 gruszki
- 2 pomarańcze
- 2 łyżeczki żelatyny
- 2 łyżeczki miodu
- cukier waniliowy
Z jednej pomarańczy wyśnij sok. Gruszki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach albo je posiekaj, skrapiając na koniec sokiem z pomarańczy. Przygotowane gruszki dodaj do jogurtu, wsyp cukier waniliowy, na koniec dodaj miód. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie (2 łyżki), ostudź i dodaj do jogurtu. Wszystkie składniki ubij trzepaczką lub mikserem do silnego spienienia. Wstaw do lodówki.
Obierz drugą pomarańczę, podziel na cząstki i tuż przed podaniem udekoruj nią deser.
W taki sam sposób możesz przyrządzić krem z innych owoców, np. brzoskwiń i cytryn.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz