Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Krem owocowy z jogurtu

Składniki na 4 porcje:
  • 2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 gruszki
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2 łyżeczki miodu
  • cukier waniliowy
Z jednej pomarańczy wyśnij sok. Gruszki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach albo je posiekaj, skrapiając na koniec sokiem z pomarańczy. Przygotowane gruszki dodaj do jogurtu, wsyp cukier waniliowy, na koniec dodaj miód. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie (2 łyżki), ostudź i dodaj do jogurtu. Wszystkie składniki ubij trzepaczką lub mikserem do silnego spienienia. Wstaw do lodówki.

Obierz drugą pomarańczę, podziel na cząstki i tuż przed podaniem udekoruj nią deser.

W taki sam sposób możesz przyrządzić krem z innych owoców, np. brzoskwiń i cytryn.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...