- 50 dag mieszanego mielonego mięsa
- 2 czerwone papryki
- 1 pęczek dymki
- 1 jajo
- 1 szklanka mleka
- 2 opakowania piure z grzankami i smażoną cebulą
- 2 łyżki tartej bułki
- 4 łyżki oleju
- starta gałka muszkatołowa
- curry
- papryka
- przyprawy do kotletów mielonych
- sól, pieprz
Z przygotowanej masy uformuj 12 wałeczków i obtocz je w reszcie tartej bułki. Teraz rozgrzej olej na dużej patelni i smaż kotleciki 10 minut ze wszystkich stron na złoty kolor. Pokrój w krążki resztę dymki.
Oczyść paprykę, opłucz i pokrój w paski. Zdejmij kotlety z patelni i na tym samym tłuszczu około 8 minut duś paprykę. W połowie duszenia wrzuć dymkę. Warzywa posyp solą i pieprzem.
Następnie przygotuj puree ziemniaczane wg przepisu na opakowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz