Szukaj przepisów

wtorek, 17 lipca 2012

Koronka flandryjska

Francuska wersja kalafiora
    Składniki:
  • 1 duży kalafior
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 10 dag chudej szynki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka bułki tartej
Obrane jajka posiekaj i połącz z drobno pokrojoną szynką. Kalafior umyj, podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek, ugotuj, odcedź i na ogrzanym półmisku oprósz pieprzem, a także posyp jajkiem z szynką.

Na rozgrzanej patelni zrumień bułkę tartą, dodaj masło i wymieszaj, po czym posyp nią kalafior, posypując go na koniec natką. Podawaj jako gorąca przekąskę lub dodatek do drugiego dania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...