- 1 puszka czerwonej fasoli
 - 1 puszka białej fasoli lub szklanka suchej
 - (wcześniej namoczonej i ugotowanej)
 - 2 cebule
 - 1-2 ząbki czosnku
 - 2 łyżki oleju
 - 4-5 łodyg selera naciowego
 - 1 czerwona papryczka chili (niekoniecznie)
 - 1 puszka pomidorów
 - 1 łyżka koncentratu pomidorowego
 - 1-2 łyżeczki łagodnej mielonej papryki
 - 2/3 szklanki bulionu warzywnego (z kostki)
 - posiekana natka pietruszki
 - sól
 
Wszystko przełóż do żaroodpornego naczynia, posól i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C na 30 minut. Sprawdzaj, kiedy nabierze złotobrązowego koloru. Dla dekoracji posyp natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz