- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka białej fasoli lub szklanka suchej
- (wcześniej namoczonej i ugotowanej)
- 2 cebule
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 4-5 łodyg selera naciowego
- 1 czerwona papryczka chili (niekoniecznie)
- 1 puszka pomidorów
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1-2 łyżeczki łagodnej mielonej papryki
- 2/3 szklanki bulionu warzywnego (z kostki)
- posiekana natka pietruszki
- sól
Wszystko przełóż do żaroodpornego naczynia, posól i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C na 30 minut. Sprawdzaj, kiedy nabierze złotobrązowego koloru. Dla dekoracji posyp natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz