Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Koreczki z serem feta

Składniki na 4 porcje:
  • 20 dag sera feta
  • 1 żółta papryka
  • 8 małych pomidorów
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 ogórki kwaszone
  • 8 dużych marynowanych podgrzybków lub borowików
  • 1 sałata
    marynata:
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki soku z cytryny
Przygotuj marynatę: czosnek obierz i drobno posiekaj, potem wymieszaj z czosnkiem oliwę, dodaj sok z cytryny, koncentrat i natkę. Fetę pokrój w kostkę, włóż do marynaty, całość odstaw na godzinę.

Teraz umyj warzywa. Sałatę osusz i porwij na kawałki. Paprykę przekrój, usuń gniazdo nasienne, pokrój w kostkę. Łodygi selera pokrój na kawałki, a ogórki w półplasterki. Kapelusze grzybów pokrój na kawałki.

Na patyczki nadziewaj na przemian: pomidorki, ser, kawałki selera, papryki i grzybów. Resztę składników wymieszaj z sałatą, skrop marynatą. Na wierzchu ułóż serowe szaszłyki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...