- 20 dag sera feta
- 1 żółta papryka
- 8 małych pomidorów
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 ogórki kwaszone
- 8 dużych marynowanych podgrzybków lub borowików
- 1 sałata
- marynata:
- 1/2 szklanki oliwy
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki soku z cytryny
Teraz umyj warzywa. Sałatę osusz i porwij na kawałki. Paprykę przekrój, usuń gniazdo nasienne, pokrój w kostkę. Łodygi selera pokrój na kawałki, a ogórki w półplasterki. Kapelusze grzybów pokrój na kawałki.
Na patyczki nadziewaj na przemian: pomidorki, ser, kawałki selera, papryki i grzybów. Resztę składników wymieszaj z sałatą, skrop marynatą. Na wierzchu ułóż serowe szaszłyki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz