Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Kolorowe szaszłyki

Składniki 6-8 porcji:
  • 3/4 kg cielęciny bez kości
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 2 cebule
  • 3/4 kg warzyw (pomidory, cukinia, papryka)
  • 12 suszonych śliwek
  • 1 jajo
  • 1/3 szklanki oleju
  • 4 łyżki przyprawy grillowej
  • szałwia
  • sól, pieprz
Na początku przygotuj mięso: połowę porcji zmiel, połowę pokrój w kostkę. Pokrojone mięso zalej olejem wymieszanym z 3 łyżkami przyprawy grillowej. Zmielone wyrób z jajkiem, przypraw solą, pieprzem i szałwią, uformuj kuleczki. Cebulę i warzywa pokrój, a śliwki owiń w boczek.

Na patyczki nadziewaj na przemian kulki z mięsa mielonego, mięso w kawałkach, warzywa i śliwki w boczku. Szaszłyki oprósz przyprawą grillową i piecz 15-20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...