Szukaj przepisów

wtorek, 17 lipca 2012

Kolorowe kulki z bryndzy

Składniki:
  • 50 dag bryndzy
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 2-3 łyżki otrąb pszennych
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki sproszkowanej papryki
  • 1 łyżka curry
Najpierw odstaw do schłodzenia bryndzę. Potem obierz i rozetrzyj z curry czosnek. Paprykę, otręby, zieleninę i żółty ser ułóż na osobnych talerzykach. Z bryndzy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczaj je, każdą oddzielnie, w przygotowanych składnikach, uzyskując w ten sposób kulki różnych kolorów.

Na koniec ułóż je dekoracyjnie, np. rzędami, na tacy. Jeśli bryndza będzie zbyt sucha, zmiksuj ją z masłem (2-3 łyżki).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...