Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Koktajl z krabów

Składniki:
  • 1 duży grejpfrut
  • 1 puszka krabów
  • 1 mały ogórek
    sos:
  • 3 łyżki gęstego majonezu sałatkowego
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka keczupu
  • sok i skórka otarta z 1 cytryny
  • 4-5 plasterków cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • pieprz cayenne
    do przybrania:
  • kilka listków zielonej sałaty
  • kilka gałązek zielonej pietruszki
Obrany grejpfrut starannie pokrój w kostkę, usuń wszystkie pestki, połącz z drobno pokrojonym ogórkiem i mięsem z krabów. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Teraz utrzyj podane w przepisie składniki sosu, przykryj i odstaw do schłodzenia.
W szklanych pucharkach na liściach sałaty ułóż porcje sałatki, polej sosem, wstaw na pół godziny do lodówki.

Przed podaniem ozdób danie listkami zielonej pietruszki i plasterkami cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...