Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Klasyczna przekąska z szynką

Składniki na 6 porcji:
  • 1/2 melona
  • 6 cienkich plastrów gotowanej szynki
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 mały por
Umyty melon pokrój na ćwiartki, usuwając gniazda nasienne. Odkrój 4 cienkie plasterki ze skórką, przetnij je na pół i zostaw do udekorowania potrawy. Resztę melona obierz i podziel na 18 podłużnych cząstek.

Natkę pietruszki umyj i osusz. Por przekrój na pół, dokładnie umyj i potnij wzdłuż na paseczki. Po 3 cząstki melona z gałązką natki owiń plastrami szynki i zwiąż na kokardki paseczkami pora.

Porcje szynki z melonem poukładaj dekoracyjnie na talerzu i przybierz odłożonymi w tym celu płatkami melona.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...