Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Karkówka na ostro

Składniki na 10 porcji:
  • 1 kg karkówki bez kości
    marynata:
  • 1 łyżka octu
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka białego pieprzu
  • 1 łyżka czarnego pieprzu
  • sól
Obrany czosnek utrzyj z solą i wymieszaj z octem, roztartymi ziołami oraz pieprzem białym i czarnym. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso, przykryj je i odstaw na 12 godzin, pamiętając, że należy je w tym czasie parokrotnie obrócić, by równomiernie się zamarynowało.

Następnie przełóż mięso do brytfanki, wlej szklankę gorącej wody i upiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...