Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Kapusta z grzybami

Składniki na 6 porcji:
  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 5-6 kapeluszy suszonych grzybów
  • 1 szklanka bulionu grzybowego (z kostki)
  • 2 łyżki tłuszczu (łyżka oleju i łyżka smalcu)
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 liście laurowe
  • pieprz
  • sól
Kapustę opłucz i osącz. Grzyby - po 20 minutach moczenia w letniej wodzie - wyjmij i pokrój w paseczki. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na tłuszczu, po czym dodaj kapustę, grzyby, przyprawy i wlej bulion. Duś na małym ogniu, aż grzyby będą miękkie, a sos odparuje.

Przed podaniem, jeśli trzeba, posól.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...