Szukaj przepisów

poniedziałek, 9 lipca 2012

Kapuśniak

Składniki:
  • 50 dkg dobrej wędzonej kiełbasy pokrojonej w grube plastry
  • 5 ziemniaków obranych i pokrojonych w plastry
  • 2 cebule pokrojone w pół plastry
  • 2 marchewki pokrojone w plasterki
  • 1,5 l bulionu mięsnego
  • 2 szklanki dobrej kiszonej kapusty
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu doprowadzić do wrzenia wywar mięsny, dodać kiełbasę, cebulę, marchewkę, gotować na wolnym ogniu aż ziemniaki zmiękną. Dodać kapustę kiszoną i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać, gotować 30 minut. Jeśli ktoś lubi zupę zawiesistą może ja zagęścić lekko rumianą zasmażką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...