- 10 kromek chleba razowego
- 8 dag surowej polędwicy
- 10 jajeczek przepiórczych
- 12 dag masła
- 1 cebula
- 3-4 ogórki konserwowe
- kapary
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka gruboziarnistej musztardy
Rozbij jajeczka przepiórcze - białka wylej, a żółtka pozostaw w skorupkach. Chleb (bez skórki) posmaruj masłem z musztardą. Na każdą kromkę nałóż teraz warstwę tatara. Dwa przeciwległe rogi kromki ozdób kaparami, pozostałe - posiekanymi ogórkami. Całość posyp posiekaną cebulą. We wgłębieniach na środku kanapek ułóż żółtka jajeczek przepiórczych.
Zamiast polędwicy możesz użyć tatara kupionego w sklepie, ale koniecznie świeżego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz