- Składniki:
- 4 sznycle cielęce
- 4 plastry szynki wędzonej
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 1 łyżeczka pasty sardelowej
- po 1 łyżce mąki i masła
- 1 duża cebula
- 2 łyżki smalcu
- 2-3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 1 kieliszek białego wytrawnego wina
- sól, pieprz
Rozgrzej w rondlu łyżkę smalcu i zeszklij na nim drobno pokrojoną cebulę. Natomiast zrazy połóż na mocno rozgrzanym na patelni smalcu, dodaj masło i obsmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie przełóż je do rondla, zalej gorącym bulionem i duś pod przykryciem przez 30-40 minut, skrapiając winem. Przed podaniem posyp natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz