- 25 dag kurek
- 4 cebule
- 1 czerwona papryka
- 5 dag boczku
- 2 łyżki masła
- 5 jaj
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 pęczek szczypiorku
- słodka papryka
- sól
Jędrną paprykę (najlepiej czerwoną) dokładnie umyj, usuń nasionka i pokrój w dość cienkie paski. Następnie wrzuć ją na patelnię i usmaż (na niezbyt dużym ogniu) razem z kurkami (przez około 8 minut).
Opłucz i posiekaj szczypiorek. Jajka zmiksuj ze śmietaną i połową szczypiorku i dopraw je solą i papryką. Masę jajeczną wylej na patelnię i usmaż, najpierw na średnim, potem na małym ogniu. Jajecznicę przełóż na 4 talerzyki i posyp pozostałym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz