- 8 jaj
- 15 dag parmezanu
- 4 łyżki śmietany
- 4 duże mięsiste pomidory
- 25 dag wędzonego ozora
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem, posyp parmezanem (1/3) i wyłóż plasterkami ozora, na którym ułóż plastry pomidorów. Na pomidorach delikatnie połóż jaja, posyp solą, pieprzem, utartą gałką muszkatołową i posmaruj śmietaną. Wszystko razem posyp parmezanem i wiórkami masła, a następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 10-15 minut. Na koniec udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
Podawaj z makaronem, ryżem lub bułką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz